Reinier Ferron - Ferron Optiek

Als ik op zoek ben naar een nieuw instrument, dan pluis ik alles altijd helemaal uit. Op internet kun je natuurlijk alles vinden, zodat je een goed vergelijk kunt maken.

Inmiddels heb ik de Autophoropter en Briot Slijpmachine via Noordman afgenomen. De slijpmachine wordt niet veel in de optiek gebruikt, vaak wordt voor een duurder instrument gekozen. Dat vind ik helemaal niet nodig, want ik denk dat de prijs niets verteld over de kwaliteit van een instrument. Goedkoper kan ook goed zijn. 

Reinier Ferron

Ik vind de Briot een echt toppertje. Niet alleen de prijs vind ik fijn, maar ook dat deze in Europa wordt geproduceerd. Ik ben sowieso van het lokale en heb de voorkeur om instrumenten af te nemen die niet van de andere kant van de oceaan vandaan komen.

Tijdens de eerste Corona periode kon je eigenlijk geen oogmeting meer doen, want dan was je te dicht bij de klant. Toen ben ik via Google op zoek gegaan en zo kwam de Autophoropter in beeld. Ik denk dat 80% van de optiekwereld wel bekend is met Noordman en hij heeft z’n strepen wel verdiend. Dus heb ik contact met hem opgenomen. Noordman is me gewoon gaan helpen. Hij ontlast en regelt het voor me. No-Nonsense, goud eerlijk, eerlijk genoeg.

Ik werk graag met Noordman, want hij doet z’n naam echt eer aan “de blijmaker”. Het gaat gewoon soepel, geen gezeur, duidelijk, gewoon zo als het moet gaan. Hij heeft ook geen mooie verhalen, daar houd ik wel van. En die machine, dát is gewoon een toppertje!

 

In de toekomst staan nog wat apparaten op m’n verlanglijstje. Dan zal ik zelfs wel eerst alles uitpluizen, maar daarna is Noordman wel een van m’n eerste contacten.